Inloggen

Heb je nog geen account? Registreer dan hier

Wachtwoord vergeten?

Registreer je gratis

Je wachtwoord wordt automatisch aangemaakt en verzonden naar jouw e-mailadres.

Vacatures tandartsassistent

Heb je net je opleiding tot tandartsassistent afgerond, en ben je op zoek naar werk? Of ben je al enige tijd tandartsassistent, en zoek je een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen alle vacatures voor tandartsassistenten, en solliciteer meteen voor de job die jouw voorkeur geniet. Laad zeker ook je CV op via onze website, zo kunnen werkgevers jou ook zelf vinden en contact met je opnemen. Dentjobs is het platform voor jobs in de dentale sector dat jou helpt om je droomjob te vinden.

Vacatures voor tandartsassistent per provincie
Tandartsassistent
Uiteraard wil je graag een job als tandartsassistent in jouw regio. Op Dentjobs vind je vacatures voor tandartsassistenten per provincie in Vlaanderen.

Werken als tandartsassistent

Als tandartsassistent ben je de rechterhand van de tandarts, wat een zeer veelzijdige job is. De meeste tandartsen verwachten van hun assistent zowel hulp binnen het praktijkgebied, als met de administratie. Gelukkig ben je tijdens jouw opleiding in beide goed getraind. Als je gaat werken als tandartsassistent zal je takenpakket zeer breed zijn. In de meeste praktijken zal je instaan voor het onthaal, wat wil zeggen dat jij een zeer belangrijk beeld van de praktijk zal worden. Het is dan ook van groot belang dat je communicatief sterk bent, en ervoor zorgt dat de klanten zich meteen welkom voelen. Je zal meestal instaan voor het beheer van de agenda van de tandarts(en), al zijn er ook tandartsen die dit liever zelf opvolgen en beheren. Dit laatste is zeker wel een minderheid, de meeste tandartsen appreciëren het wanneer jij op een doordachte en correcte manier de agenda weet te beheren. Telefonisch contact met klanten behoort in de meeste gevallen ook tot de taken van de tandartsassistent.

Bij het merendeel van de tandartspraktijken zal je als tandartsassistent verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding van de onderzoeksruimtes en het voorzien van het nodige materiaal. Je moet goed opvolgen of alles steeds voldoende aanwezig is, en alle materialen tijdig aanvullen en bestellen. Daarnaast moet een tandartsassistent een heel hygiënisch persoon zijn, en dit ook doortrekken naar het cabinet. Materiaal moet gesteriliseerd worden, en het cabinet moet steeds netjes ogen voor de klant.
Naast deze logistieke en administratieve functies, zullen veel tandartsen jouw hulp kunnen gebruiken tijdens tandheelkundige behandelingen. Dit kan gaan van het aangeven van materialen tot het afzuigen van speeksel en het voorbereiden en prepareren van vullingen en gebitsafdrukken.
Afhankelijk van de vraag van de praktijk of kliniek waar je zal werken, kan er gevraagd worden om de voorlichting aan de klanten op jou te nemen. Als tandartsassistent beschik je over de juiste kennis betreffende gebits- en mondhygiëne. Veel mensen maken hiertegen nog foutjes uit onwetendheid. Het is dan jouw taak de mensen tips te geven en uit te leggen hoe ze best poetsen, flossen, enz…

Een job als tandartsassistent is dus zeer divers en geen enkele dag zal dezelfde zijn. Deze variabiliteit en afwisseling maakt het een leuk en uitdagend beroep. Binnen de vacatures voor tandartsassistenten kan je kijken welke jobomschrijving jij wel ziet zitten, en meteen solliciteren.

Waar kan je werken als tandartsassistent?

De plaatsen van tewerkstelling zijn bijna net zo uitgebreid als deze voor algemene tandartsen en tandartsspecialisten, gezien je hun helpende hand bent. De meeste tandartsassistenten zullen aan de slag gaan in een groepspraktijk of tandartsassociatie. Je bent dan dikwijls de administratieve en logistieke kracht van de praktijk, en staat de verschillende tandartsen en/of specialisten bij tijdens tandheelkundige handelingen.
Ook sommige privépraktijken willen graag een tandartsassistent in dienst nemen, maar gezien deze wat schaarser worden, is er ook wat minder vraag naar.
Tenslotte kunnen ze ook in ziekenhuizen jouw hulp gebruiken, en ook zij zullen vacatures voor tandartsassistenten plaatsen.

Hoe vind je werk als tandartsassistent?

Het antwoord op deze vraag is kort en simpel: via Dentjobs!
Dentjobs is een portaal specifiek voor de dentale sector. Tandartsenpraktijken, specialisten en klinieken die op zoek zijn naar een tandartsassistent kunnen hun vacatures hier plaatsen, opdat jij ze kan bekijken. Je kan ook per provincie kijken wat het werkaanbod is. Via Dentjobs kan je heel eenvoudig een account aanmaken en solliciteren voor de job die jou fijn lijkt. We raden je ook aan om je CV op de site te plaatsen, zo kunnen werkgevers die zich aanmelden via Dentjobs jouw CV bekijken en je contacteren als ze op zoek zijn naar een tandartsassistent.

Ben je op zoek naar een tandartsassistent?

Als tandarts of als specialist (bv. orthodontist, endodontoloog, …) heb je vaak je handen meer dan vol. Dan is het fijn als je wat van je taken uit handen kan geven aan een assistent. Contact met klanten is van ontzettend belang voor het imago van een tandarts, maar vraagt ook erg veel tijd. Tandartsassistenten zijn opgeleid om dit op zich te nemen op een enthousiaste en klantvriendelijke manier. Ook kunnen zij jouw agenda beheren en afspraken inplannen, uiteraard volgens jullie onderlinge afspraken. Een goede tandartsassistent zal jouw ontlasten, waardoor je meer tijd en aandacht kan besteden aan tandheelkundige handelingen en zo ook meer kwaliteit kunt leveren aan je klanten. Ook bij deze tandheelkundige handelingen en ingrepen kan een tandartsassistent de derde hand voor je zijn die je anders mist.
Dentjobs kan jou in contact brengen met de tandartsassistent die jij zoekt. Je kan heel eenvoudig vacatures plaatsen, of aan ons doorgeven wat jouw vereisten en wensen zijn, dan plaatsen wij de vacature voor jou. Snel, simpel, en vooral handig!