Inloggen

Heb je nog geen account? Registreer dan hier

Wachtwoord vergeten?

Registreer je gratis

Je wachtwoord wordt automatisch aangemaakt en verzonden naar jouw e-mailadres.

Vacatures tandarts

Ben je tandarts en ben je op zoek naar werk? Plaats dan gratis jouw CV op Dentjobs, of bekijk de vacatures voor tandartsen, en solliciteer meteen gratis voor de job die jou aanspreekt. Het aanbod voor tandartsvacatures is divers, zo is er voor iedereen de juiste job. Het speelt geen rol of je net je opleiding hebt afgerond, of al meer ervaring hebt als tandarts. In de jobomschrijving kan je lezen naar welk profiel de werkgever op zoek is. Er is zeker een leuke job voor jou weggelegd.

Vacatures voor tandartsen per provincie

Wil je aan de slag als tandarts in jouw provincie? Binnen het ruime aanbod op Dentjobs vind je jobs voor tandartsen in heel Vlaanderen:

Werken als tandarts

Wanneer je de opleiding tandheelkunde achter de rug hebt, en je postgraduaat hebt volbracht, mag je jezelf “algemeen tandarts” noemen. Vanaf dan begint je verdere leven als tandarts, en kan je ervoor kiezen om aan het werk te gaan, of om je nog verder te specialiseren.

Voor welke optie je ook kiest, er is een grote werkzekerheid. In Vlaanderen heerst er een tekort aan algemene en gespecialiseerde tandartsen, waardoor er een groot aanbod van vacatures voor tandartsen is. Op basis van de huidige situatie, vermoedt men dat dit tekort in de toekomst nog meer zal toenemen. Uiteraard is dit voor jou, als tandarts, goed nieuws. Je zal dit ook merken aan het ruime aanbod van jobs voor tandartsen op Dentjobs.

Als tandarts kan je ervoor kiezen om te starten in de praktijk, dit kan een individuele tandartspraktijk zijn of een groepspraktijk voor tandartsen (ook wel tandartsenassociatie genoemd). De laatste tijd komen er meer en meer groepspraktijken voor tandartsen bij, omdat op deze manier de werklast en werkdruk meer verdeeld kan worden onder de verschillende collega-tandartsen. Dit is vooral interessant voor tandartsen die naast hun job een gezin hebben of wensen, en tandartsen die wat meer vrije tijd willen hebben. Daarnaast bieden groepspraktijken het voordeel om snel en direct raad te kunnen vragen aan een collega, zonder telefonisch of online contact te moeten zoeken met een andere tandarts. In een groepspraktijk voor tandartsen versterkt iedereen elkaar, en verrijk je je kennis en vaardigheden.
Op Dentjobs vind je ook vacatures voor tandartsen in een polikliniek van bv. ziekenfondsen. Ook hier werk je nauw samen met collega-tandartsen. Hetzelfde geldt voor tandartsen in ziekenhuizen, psychiatrische instellingen of geriatrische instellingen. Elke sector heeft zijn voordelen, afhankelijk van jouw voorkeuren.
Met een diploma tandheelkunde kan je nog heel wat andere richtingen uit. Je kan als tandarts ook gaan werken in farmaceutische bedrijven of bedrijven voor tandheelkundige materialen. Ook dit zijn interessante pistes met vele jobaanbiedingen.

Wie een passie heeft voor de IT-sector, en een diploma tandheelkunde, kan zich verdiepen in de uitbouw van software voor tandartsen, waar ook een sterke vraag naar is.

Nog anderen hebben een passie voor criminologie, en kunnen een job zoeken in de gerechtelijke en forensische tandheelkunde. Voor deze optie dien je je te specialiseren als odontoloog. De meesten combineren deze job met een andere job als tandarts, en werken daarnaast bijvoorbeeld in een tandartsenassociatie.

Als gespecialiseerd tandarts breid je uiteraard jouw jobmogelijkheden nog meer uit. Er zijn verschillende mogelijkheden qua specialisatie: orthodontie, paradontologie, kindertandheelkunde en bijzondere tandheelkunde en endodontologie. Indien je werk zoekt als gespecialiseerd tandarts, kan je een kijkje nemen bij de specifieke vacatures hiervoor.

Waar kan je werken als tandarts?

Het is al wel duidelijk dat er een erg breed gamma aan tewerkstellingsplaatsen is als tandarts. Je kan in een tandartscabinet werken, zowel alleen in een privépraktijk, als in een groepspraktijk voor tandartsen. Vele groepspraktijken werken zowel met algemene tandartsen, als met gespecialiseerde tandartsen, om op die manier zoveel mogelijk services te kunnen aanbieden aan de klant.
Zeker voor wie twijfelt om te specialiseren, is het interessant om in een groepspraktijk voor tandartsen te werken, waar zowel algemene als gespecialiseerde tandartsen aan het werk zijn. Zo beleef je de verschillende werelden, en kan je ontdekken wat jouw interesses als tandarts zijn.

Als tandarts kan je ook een job vinden in poliklinieken, en bijvoorbeeld voor een ziekenfonds gaan werken. Ook ziekenhuizen zijn geregeld op zoek naar tandartsen. Daarnaast zijn er ook jobaanbiedingen voor tandartsen binnen de farmaceutische sector of in firma’s voor tandheelkundige materialen. Zelfs in de IT-sector zijn er vacatures voor tandartsen, bijvoorbeeld om software voor tandartsen te creëren.

Als tandarts kan je ook de forensische richting uitgaan, als je kiest voor een specialisatie in de odontologie. Vele combineren dit met een job in een cabinet.

Hoe vind je werk als tandarts?

Wie werk zoekt als tandarts moet bij Dentjobs zijn! Op deze website vind je tal van vacatures voor tandartsen. Je kan je CV gratis opladen op Dentjobs, en/of je kan kijken tussen de verschillende jobs voor tandartsen welke tandartsvacature jou aanspreekt. Heb je een vacature gevonden die bij jou aansluit? Dan kan je heel gemakkelijk solliciteren voor deze job. Je kan je aanmelden op Dentjobs en online reageren op de vacature, of je kan gewoon rechtstreeks contact opnemen met de werkgever, bijvoorbeeld via mail.
Werk zoeken als tandarts was nog nooit zo eenvoudig. Wij wensen jou alvast veel succes met je nieuwe job als tandarts!

Ben je op zoek naar een tandarts?

Wie als werkgever op zoek is naar een algemeen tandarts, kan heel eenvoudig één of meerdere vacatures plaatsen op Dentjobs. Dentjobs brengt werkgevers in contact met werkzoekende tandartsen. Je kan ook contact met ons opnemen, en aangeven naar welk profiel jij op zoek bent, dan plaatsen wij de vacature voor jou. Het plaatsen van vacatures via Dentjobs is heel voordelig, en je kan kiezen tussen verschillende pakketten.
Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een tandarts om jou groepspraktijk te vergezellen, of dat je een tandarts zoekt om in een kliniek aan de slag te gaan, of eerder een tandarts zoekt om een functie binnen jouw/jullie farmaceutisch bedrijf te vervullen, of nog andere…
Dentjobs is een platform die werkzoekende tandartsen over heel Vlaanderen naar jou leidt. Er is dus vast en zeker wel een profiel dat voldoet aan jouw wensen.